AC

The place where Chelsea Pensioners live

Pretty much unchanged since Sir Christopher Wren designed them at the end of the 17th Century, the Long Wards – home to the Chelsea Pensioners – are getting a makeover.

The small wooden rooms – measuring 9 x 9ft – are being modernised and getting bigger. The distinctive wood panelling will remain, but residents will enjoy the luxury of en suite facilities and direct daylight.

Take a tour of the old rooms – and see how they will look in future.

Untitled 2

Desktop and laptop users – media best viewed on full-screen.

All images subject to copyright. Archive images courtesy Royal Hospital Chelsea and Getty Images.

Production by Paul Kerley. Publication date 8 April 2014.

Read the full piece on BBC News

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s